Ny undersøgelse viser høj tilfredshed med Midttrafiks flextrafik

En ny tilfredshedsundersøgelse af Midttrafiks flextrafik for 2024 viser høj kundetilfredshed med de fem kørselsordninger: Flextur, plustur, flexbus, handicapkørsel og kommunal kørsel. 83 procent af de adspurgte svarer, at de er tilfredse med flextrafik, heraf er 53 procent meget tilfredse

Undersøgelsen viser, at især chaufførernes kørsel og chaufførernes hjælpsomhed scorer højt på tilfredsheden.

Som noget nyt har Midttrafik i samarbejde med Wilke etableret en fast kundeundersøgelse på tværs af fem kørselsordninger, hvor dataindsamlingen foretages løbende hen over året. Det giver os vigtige nøgletal i arbejdet med at udvikle vores flextrafik-produkter.

Kunderne er tilfredse med flextrafik

En samlet rapport for hele 2024 viser høj tilfredshed på tværs af de fem kørselsordninger: Flextur, plustur, flexbus, handicapkørsel og kommunal kørsel. 83 procent af de adspurgte svarer, at de er tilfredse med flextrafik, heraf er 53 procent meget tilfredse. 

Midttrafik kører løbende kampagner for at udbrede kendskab og brugen af de åbne kørselsordninger (flextur, flexbus og plustur) som et alternativ i de områder, hvor der ikke kører anden kollektiv trafik. Alle tre kørselsordninger ligger i den høje ende af tilfredsheds-skalaen. Det indikerer, at vi leverer et godt produkt og har tilfredse kunder, der kan være ambassadører i forhold til at tiltrække nye kunder.

Stor vilje til at anbefale flextrafik til andre

Samme positive tendens ses ved beregning af Net Promoter Score (NPS), som er et udtryk for tilfredshed og loyalitet. Midttrafiks flextrafik opnår en flot NPS-score på 62. Tallet indikerer, at kunderne har stor villighed til at anbefale flextrafik til andre. Sammenlignet med andre undersøgelser inden for kollektiv trafik er det en meget høj score og giver igen et stort potentiale for at tiltrække nye kunder via ambassadører.

Chauffører scorer højt på tilfredshed

Tilfredshedsundersøgelsen viser desuden, at særligt fire parametre driver den høje overordnede tilfredshed med flextrafik:

  • Chaufførens adfærd
  • Chaufførens afhentningstidspunkt
  • Ventetid i telefonen ved bestilling
  • Chaufførens opkald inden afhentning

Resultatet er vigtigt i forhold til både omdømme og chaufførernes motivation. Flextrafik har desværre trukket mange negative overskrifter i form af dårlige forhold for chauffører og uheldige episoder, hvor kunderne har følt sig dårligt behandlet. Med de høje tilfredshedstal især for chaufførernes indsats kan vi levere dokumenteret modvægt til de dårlige historier i medierne.

Undersøgelsens resultater bliver også et værdifuldt element i vores arbejde med at motivere chaufførerne til at yde deres bedste for at give kunderne en god oplevelse.

De første FlexGaranti vognmænd fik i går stor ros på et møde i Fredericia på baggrund af undersøgelsen, som også vil blive fremhævet på et kvartalsmøde med præhospitalet. 

Det samme gælder kommende FlyHigh kurser for flexchauffører, hvor vi kan komme i dialog med de enkelte flexchauffører og høre deres umiddelbare respons på, at de faktisk bliver rost og anerkendt af langt hovedparten af deres kunder.

Det er især de parametre, der omhandler chaufføren, der scorer højt på en indeksskala fra 0-100 på tværs af de fem kørselsordninger.

Chaufførens kørsel: 93
Chaufførens hjælpsomhed: 90
Chaufførens service: 91
Chaufførens opkald inden afhentning: 89
Turens varighed: 92

Tilfredshedsundersøgelse

Læs hele undersøgelsen og dyk ned i resultaterne for hver enkelt kørselsordning.