Midttrafik udgiver håndbog i mobilitet
Kommuner og region i Midttrafiks område får nu et værdifuldt værktøj i form af en mobilitetshåndbog. Håndbogen skal inspirere og vejlede i, hvordan kommunerne kan styrke de lokale mobilitetstilbud og dermed lette hverdagslivet for borgerne.
Midttrafik leverer mobilitet i form af bus, tog, flextrafik og letbane i Region Midtjylland inden for de økonomiske rammer, som kommuner og region udstikker. Som hovedregel er det kollektive tilbud bedst, der hvor der er flest kunder. Det kan dog være en stor udfordring at sikre mobiliteten i landdistrikterne, hvor traditionel kollektiv trafik ofte er begrænset. Også i byerne kan afstanden til og fra stoppesteder være en barriere for at benytte kollektiv trafik.
Mobilitet er mere end busser, biler, letbane og tog. For at kunne imødekomme lokale borgeres mobilitetsbehov og -ønsker skal mobilitet tænkes bredere, samtidig med at løsningerne skal forankres lokalt.
Mobilitetshåndbogen er inspiration og vejledning til, hvordan kommunerne i Midtjylland kan forbedre mobilitet for deres borgere gennem lokalt forankrede mobilitetsprojekter. Håndbogen er baseret på erfaring og eksempler med andre mobilitetsprojekter. Et dynamisk katalog, der løbende bliver udviklet, guider kommuner og region i, hvilke projekter der egner sig bedst til de områder, der bliver arbejdet med.
Håndbogen er et resultat af den kollektive trafikplan for de midt- og vestjyske kommuner, som Midttrafik, Region Midtjylland, Viborg, Skive, Struer, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Herning kommuner igangsatte i efteråret 2020. I forbindelse med trafikplanens arbejde med mobilitet opstod der et ønske om og behov for at lave en fælles vejledning til brug i kommunerne i forbindelse med mobilitetsprojekter.