Information for medarbejdere

Et Erhvervskort er en skattefri fordel, som din virksomhed tilbyder de ansatte som en del af bruttolønnen. Kortet gælder for zonerne mellem hjem og arbejdsplads og kan anvendes i både bus og tog.

Med Erhvervskortet får du ubegrænset transport mellem din bopæl og arbejdsplads i 12 måneder. Derudover kan kortet bruges op til 8 private ture om måneden på samme strækning.

Nedenfor har vi samlet de forskellige ting, du skal vide om kortet. Det gælder alt fra bestilling til procedure ved nyt telefonnummer.

Bestilling af kort og dokumentation

For at få Erhvervskortet skal du henvende dig til jeres erhvervskortansvarlige og bede om at blive oprettet. Du vil derefter få tilsendt et link på det mobilnummer, du har opgivet. Linket viser den billet, du skal fremvise til chaufføren ved påstigning eller kontrol.

Vi anbefaler, at du laver en genvej på mobiltelefonen til linket.

Hvad koster et pendlerkort, og er det noget for mig?

Udgiften til et Bruttopendlerkort bliver trukket direkte fra din bruttoløn, hvilket betyder, at du undgår at betale skat af beløbet. Udover skattebesparelsen får du også en ekstra rabat på cirka 11% sammenlignet med, hvis du selv køber et almindeligt pendlerkort.

Under 12 km til arbejde
Hvis din arbejdsplads ligger mindre end 12 kilometer væk, har du ikke ret til befordringsfradrag, og du vil derfor altid kunne spare penge med et Erhvervskort frem for bil eller andre billettyper til kollektiv trafik.

Fra 12 km
Hvis afstanden til din arbejdsplads er mere end 12 km, vil du miste befordringsfradraget, hvis du bestiller et Erhvervskort. I de fleste tilfælde vil det dog stadig være en økonomisk fordel at vælge kortet frem for at beholde fradraget, bruge et almindeligt Rejsekort eller køre i bil.

Mere end 35 km
Er din arbejdsplads længere væk end 35 km, bliver almindeligt pendlerkort mere økonomisk fordelagtig end Erhvervskortet, da du bibeholder befordringsfradraget. Du vil fortsat spare penge frem for at køre i bil.

Må jeg rejse med Erhvervskortet i fritiden?

Ja, det er tilladt at bruge Erhvervskortet til private rejser på strækningen, så længe du undlader at tage befordringsfradrag for de samme ture. Dog må du maksimalt foretage 8 private rejser om måneden eller 96 om året.

Kan jeg sætte mit Erhvervskort i bero?

Nej, det er ikke muligt at sætte Erhvervskortet på pause ved ferie eller andet fravær. Kortet er gyldigt fra udstedelsesdatoen og et år frem.

Hvad hvis jeg flytter i løbet af året?

Hvis du flytter, kan antallet af zoner mellem dit hjem og arbejdsplads ændre sig, og du vil derfor have brug for et nyt Erhvervskort. 

For at få ændret dit kort skal du henvende dig til virksomhedens erhvervskortansvarlige.

Jeg har fået nyt mobilnummer, hvad gør jeg?

Du modtager en sms med et link til dit Erhvervskort. Hvis du får nyt mobilnummer, er det vigtigt, at du informerer virksomhedens erhvervskortansvarlige, så du kan få et link, til det nye nummer.

Mit link til kortet er væk. Hvordan får jeg gensendt et nyt?

Hvis du har mistet linket til kortet, skal jeres Erhvervskortansvarlige kontakte Midttrafik Kundecenter, som gensender det til det telefonnummer, kortet er registreret med.